Over metGeRDa

„Mijn naam is Crista en geen Gerda, wat veel mensen verwachten. Ik heb voor deze naam gekozen vanwege de afkortingen. Daarnaast vind ik de naam staan voor gezelligheid en vertrouwen, waar ik naar streef als bemiddelaar.

Ik heb een groot netwerk en al jaren koppel ik mensen aan elkaar die dat nodig hebben. Zoekt iemand bijvoorbeeld een advies, dan stel ik ze voor aan een coach, heeft iemand problemen met zijn litteken dan ken ik iemand die daar een passende oplossing voor heeft. Al vaker hoorde ik dat ik hier iets mee moest gaan doen. Ik dacht er niet aan om hier mijn beroep van te kunnen maken.

bloem

Jonge ouders worden bedolven met informatie over allerlei voorzieningen wat betreft opvang voor de kinderen. Er wordt vaak in eerste instantie gedacht aan een kinderdagverblijf, terwijl een gastouder vaak beter bij het gezin past. Het biedt dezelfde zekerheid als een kinderdagverblijf, maar is dan kleinschalig met daardoor veel persoonlijk contact. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de kosten.

Zorg heeft altijd al mijn belangstelling gehad. Ik ga voor de juiste aandacht voor iedereen van 0 tot 99 jaar. Om mij heen zie ik veel mensen die moeite hebben met de ingewikkelde regels voor verschillende middelen om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Dit gaat om het aanvragen van thuiszorg tot het bestellen van een tillift of dagbesteding. Zij hebben vaak het idee dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd.Inmiddels is er binnen ons bedrijf een PGB deskundige aan het werk. Zij, Edith, heeft een jarenlange ervaring met het beoordelen en aanvragen van elke vorm van PGB. Mede door onze ervaringen weten we nu waar we moeten zijn voor welk doel. Met onze kennis helpen wij graag.

MetGeRDa wil ik aandacht voorop stellen. Het gaat niet om zorg alleen, het bieden van een luisterend oor, een gezellig praatje of een creatieve activiteit maakt de dagbesteding aangenaam. Alleen door goed te luisteren naar de opdrachtgever kan ik voldoen aan de wensen. Hiervoor is aandacht dus wederom van belang. Door situaties voor te leggen en door te vragen komen onbewuste antwoorden naar boven die ik mee kan nemen bij de koppeling.”

metGeRDa staat voor; Gastouderbureau Educatief Recreatief Dagopvang Aandacht. / Gezondheidszorg En Raadgeving Door Aandacht.